Panama Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Panama Vatandaşlığı

PANAMA OTURMA İZNİ

Bu seçenek Panama'da çalışmak isteyen yabancılara açıktır, ancak Panama vatandaşları için ayrılmış meslekleri (meslekler, tıp meslekleri, muhasebe, gayrimenkul ve kanunları içermektedir) seçmemeleri şarttır.
Başvuru sahiplerinin bir üniversite eğitimi almış olması ve diğer vizelerin aksine iki yıl ara ile iki başvuru yapması gerekir. Nihai başvuruyu yaparken başvuranlar, son dokuz ay boyunca Panama'da istihdam edildiğini ve yerel sosyal güvenlik ödemelerinin yapıldığını göstermelidir.
Şartlar ve başvuru prosedürleri
Menşe ülkenize bağlı olarak giriş ve çıkış koşulları farklıdır. Vizeye, damgalı bir vizeye veya turist kartına ihtiyacınız olabilir.
Panama için Vizeler
Tüm turistler, son kullanma tarihinden önce en az 6 ay kaldıktan sonra bir sonraki pasaport ya da bir sonraki dönüş noktasına giden bir uçuş bileti veya bir dönüş bileti ve bir kredi kartı gibi kalış için yeterli miktarda (US $ 500) para kanıtı taşımalıdır ; nakit, çek defteri, seyahat çekleri veya banka beyannameleri de geçerli olacaktır.
Vize Muafiyet Anlaşması
Aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarının Panama'yı ziyaret etmek için turist vizesi almalarına gerek yoktur:
Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Bolivya, Brezilya, Şili, Kosta Rika, Kıbrıs, Danimarka, Mısır, El Salvador, Finlandiya, Fransa, Almanya, Guatemala, Hollanda, Honduras, Macaristan, İsrail, İtalya, Lüksemburg, Nikaragua, Paraguay, Polonya, Portekiz, Singapur, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık veya Uruguay.
Damgalı Vize
Damgalı vize, Göç Dairesinin önceden onaylanması gerekmemektedir ve Panama'ya gitmeden önce Panama Konsolosluğunda istenecektir. Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, Panama'ya girmek için damgalı bir vizeye ihtiyaç duyuyor:
Çad, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Filipinler, Peru, Rusya ve Tayland.
Turist Kartı
30 gün süreyle geçerlidir, genellikle Panama'ya US $ 5 karşılığında uçuşunuzdan önce havalimanında check-in yaparken havayolunuz size bir turist kartı satacaktır. Havayolu şirketi size bir turist kartı sağlamazsa, Panama Şehrindeki Tocumen Havalimanı'na varışınızdan bir tanesini Göçmenlik Makamlarından satın alabilirsiniz. Bazı Turist Kartları 90 gün boyunca kalmanızı sağlar; aksi takdirde Merkezi Göçmenlik Bürosu'nda iki ay uzatılabilir.
Yetkili Vize
Daha önce bahsedilen eyaletlerden değilseniz, bir vizeye ihtiyacınız olacaktır. Bu vizeyi almak için, ülkenizdeki Panama Konsolosluklarında veya Panama'daki bir avukatta bulmanız gerekecektir. Başvurunuz Göç Dairesinin koşullarını yerine getirmelidir. Bir turist vizesi (bu durumda kalış süreniz belirtilmelidir) arasında karar vermeniz veya ikamet niyetinizi beyan etmeniz gerekir.
Vizelerin süresinin geçmesi durumunda para cezası
2010 sonbaharından bu yana, Avrupalılara Panama'da 180 güne kadar bir turist olarak kalmalarına izin verilir (ancak kanunlar uyarınca değil hükümetten bir karar alınır), ancak Panama'nın büyükelçiliği, konsolosluğu veya havayolu personelinin üyeleri bunu kabul etmez.
Avrupalı ​​olmayanlar için, turizm vizesi ile 90 günden uzun süre Panama'da kalırsanız, yasa dışı olarak ülkedesiniz demektir. Bu durumda kendinizi bulursanız, pasaportunuzu Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairelerine sunmanız ve ceza ödemeniz gerekir (para cezası, 90 günde kaldığınız süre üzerinden hesaplanır). Para ödemeyi bir kez yaptıktan sonra sekiz gün içinde Panama'yı terk etmeniz gerekecek.
Kayıt
Turist vizenizin uzatılmasına veya uzun süreli kalış vizesine başvurmak isteyip istemediğinize bakılmaksızın, Göçmenlik Departmanı ile Kayıt Defterdarlığı Servisine gitmeniz gerekecek.
Gerekli belgeler
pasaportunuzun bir kopyası,
tamamlanmış göçmenlik formu
iki adet pasaporta uygun biyometrik fotoğraf

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Panama Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Panama Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Panama vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

İzin türleri ve başvuru işlemleri
Panama'da ikamet etmek isteyen yabancıların sayısı artınca, Panama hükümeti geçtiğimiz günlerde göçmenlik ve vize yasalarını güncelledi.
Oturma izni talebi bir avukat tarafından yapılmalıdır. İkamet belgelerinin size en uygun olanını seçmeden önce dikkatlice incelemeniz gereken birçok seçenek var. Örneğin, eşiniz veya kocanız Panama'ya sizle geliyorsa ve her iki başvurunuzu birlikte yaparsanız, ikamet iznine sahip olursunuz ve bu nedenle bir çalışma izni başvurusunda bulunamayacaklardır.
İkincisi, göçmenlik yasası henüz bir kanun değildir ve birçok kanun ve yönetmelik bulunmaktadır; bazıları bir yıl sonra daimi ikamet izniniz var, bazıları vizenizi yenilemenizi istiyor.
Panama'da bir yabancının başvurabileceği farklı vizeler arasında:
İşgücü sebeplerinden dolayı geçici izinler:
Bu durumda, şartlar çalışma izni şartlarına çok benzer. Gerekli olan tek belge, iş sözleşmeniz ve yerel sosyal güvenlik biriminde kayıt belgesi. Geri kalanı için hangi kategoriye başvurduğunuza bağlıdır. Örneğin, bir özel şirket tarafından işe alınan yabancı personel kategorisine girerseniz veya bir uzman veya teknisyen olarak kiralanan yabancı personel iseniz, minimum 850.00 USD aylık maaşınız gereklidir. Fakat Marakeş Anlaşması nedeniyle bir şirket tarafından işe alınan personel kategorisinde iseniz, 10'dan az Panama işçisi olan özel bir şirket tarafından çalıştırılmanız ve aylık en az 1,000 $ maaşınız olması gerekir.
Bilinen gruplaşma yüzünden geçici mağdurun izni:
Yabancı uyruklular, 18 yaşın altındaki çocuklar ve geçici ikamet eden ebeveynler bu izni talep edebilecektir. 18 yaşın üstünde ve 25 yaşına kadar olan çocuklar düzenli öğrenci olup geçici ikamet ettirenin ekonomik bağımlılığı altındaysa bakmakla yükümlü olarak istene- bilir. Çocuklarınız için bir düğün belgesi ve doğum belgeleri göndermeniz gerekecek.
Panama'nın "pensionado" programı:
Panama, emeklilik planı ya da emekli ikamet vizesi programı olarak adlandırılan yabancı emekliler için çekici bir özel avantajlar programı hazırladı. Pensionado programına girmek için aylık en az 1000 $ emeklilik aylığı veya 750 $ emekli aylığı almak için kanıt göstermek ve Panama'daki mülkte en az 100.000 $ yatırım yapmanız gerekmektedir.
Öz Ekonomik Ödeme Vizesi:
Panama'daki bir bankada 300.000 dolarlık sabit vadeli bir depozito veya 300.000 dolarlık kadastro değeri olan gayrimenkul satın alınması (kendi adının altında değil, bir şirket veya başka bir cadde üzerinden) gerekiyor.
Bilgi Kenti ile Anlaşmaya Varılan Geçici Vize:
Bilgi Kenti Kurumu (Panama Kenti'nin üniversiteler, araştırma merkezleri ve işletme kurumları içeren akademik bir alanı) bir öğrenci, profesör veya yönetici olması gerekir.
Tüm ikamet iznleri aşağıdaki belgeleri gerektirir;
pasaportunuzun bir kopyası,
iki adet pasaport ebatlı fotoğraf,
sağlıklı olduğunuzu gösterir belge
son ikamet ettiğiniz yerin Ceza veya Polis Kayıtları Kayıt Defteri.
Yetkililere sunulan tüm yabancı belgeler İspanyolca'ya çevrilmiş ve menşe ülkede doğrulanmış olmalıdır (daha fazla bilgiyi apostillerle ilgili alt bölümünde bulacaksınız).
Herhangi bir ikamet izni için başvuru koşulları hakkında daha fazla bilgi için: www.migracion.gob.pa


Panama vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Panama vatandaşı olmak için ;
Beş yıl ikamet ettikten sonra, vatandaşlığınızı reddetmek istiyorsanız ve İspanyolca konuştuğunuzu ispatlayabilirseniz ve coğrafya, tarih ve Panama siyasi organizasyonu hakkında temel bilgiye sahipseniz, ‘’vatandaşlık verilmesi’’ ile Panama vatandaşlığına başvurabilirsiniz .
Veya, üç yıl ikamet ettikten sonra Panama'da doğan bebeğiniz varsa, annesi veya babası Panama dilinde olan bir bebeğiniz varsa, vatandaşlığa başvuruda bulunabilirsiniz.
Ve eğer yerli İspanyol veya bir Latin Amerika ülkesinden iseniz, sadece ülkeniz vatandaşı olmak isteyen Panama'lılardan istenen şartlara uymanız yeterlidir.


Panama vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Panama'da Kalıcı Oturum Almanın Faydaları
Panama'nın, bu tropik cennet üzerinde ikamet etmeye gelince büyük avantajlar sağlayan çok sayıda farklı seçeneği var. Panama, "Emeklilerin Özel Faydaları" na gelince, hem yerel hem de yabancı emekliler için IL radarındaki herhangi bir ülkeden daha fazla şey yapar.
‘’Pensionado Residency’’Programı, emeklileri bir dizi para tasarrufu indirimine ve ikamete hakkı kazandıran potansiyel gurbetçilerin tüm seçeneklerinden en popüleridir. Panama'da nitelikli bir emekli olarak, eğlence, toplu taşıma, uçak bileti, otel konaklamaları, restoranlar, sağlık hizmetleri ve konut kredilerinin kapanış masrafları için indirime hak kazanacaksınız.
Ek olarak, yabancı emeklilik şirketleri, bir arabayı yerel olarak ithal ederken veya alarken lüks mallardan ev eşyalarının ithalatı (10.000 dolara kadar) için bir defaya mahsus muafiyet ve iki yılda bir muafiyet hakkına sahiptir.
Ülkeye nitelikli bir emekli olarak giren herkes, Panama'da ikamet etmeyi seçtiği sürece statüye sahiptir; dolayısıyla gelecekteki değişiklikler mevcut pansiyonları etkilemeyecektir. Pensionado elit üyesi olmak için ayda en az 1000 $ emekli maaşı çekmelisiniz. Bununla birlikte, Panama'da en az 100.000 dolarlık yatırım yaptıysanız, en az 750 dolar daha düşük bir emekli maaşıyla başvurabilirsiniz.


Panama'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 795.31 $
Daire (1 yatak odası) Merkez dışı 525.86 $
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 1,553.12 $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 982.50 $
Şehir Merkezinde Daire Satmak İçin Metrekare başına Fiyat 2,180.13 $
Metrekare başına fiyat Merkez dışında Daire 1.439.67 $
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 647.48 $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 5,19
Nerede Yaşamalı ?
Panama (Başkent)
Kuzey Amerika'ya yakın katı altyapı ve ‘’First World’’ imkânları sunan Panama, dünyanın gurbetçileri arasında göze çarpıyor.
Değer ve çeşitlilik söz konusu olduğunda Panama yenilemez. Ve emekli maaşıyla yaşıyorsanız bile burada hayat kolay, havadar ve eğlencelidir. Panama'nın bir ayda 1.000 doları yaşayabileceği kısımlar var. Birkaç eksilerini ve bol miktarda artıları bulacağınız, güzel manzaradan dost yerlilere kadar olan yerler. Birinci Dünya sermayesinden birkaç kilometre uzakta hissediyorsanız- gerçekten, ülke çok küçüktür, hiçbir zaman şehri uzak bulmuyorsunuzdur. İyi bir hayat yaşayabileceğiniz yerler çokça mevcut durumdadır
Örneğin Panama'nın Los Santos veya Herrera illerini ele alalım ... karanlıktan hafif kumlara, tıbbi tesislere ve evlerin maliyeti 60.000 dolardan az olan kıyı şeridi, plajlar değişiyor.
Peki ya daha fazla şey arıyorsanız? Artan maliyet veya aylık gelirde bir azalma nedeniyle sürdürülemeyebilecek bir yaşam tarzını düşlediğiniz (veya sahip olmuş olduğunuz) Kaliforniya yaşam tarzına daha yakın bir şey. Panama size de bunu sunabilir. Hayatın, gelişmekte olan dünyada onu zorlamadığı lüks alanlar var. Barış Gücü gönüllülerinden değil, rahat, kullanışlı bir ortam arayışında olan Panama'lılar ve gurbetçileri bulamazsınız. Basitçe söylemek gerekirse, Panama her şeye sahiptir ... ve seçim tamamen sizinindir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın